Синоптиците обещават слънчево и топло време в първия ден на новата

...
Синоптиците обещават слънчево и топло време в първия ден на новата
Коментари Харесай

Баба Марта си отива усмихната

Синоптиците обещават слънчево и топло време в първия ден на новата седмица.  

Баба Марта си отива усмихната, с температури към и над 20 градуса, само че в първите дни на април постоянно ще превалява, демонстрира прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Днес над по-голямата част от страната ще бъде най-вече ясно, слънчево и съвсем безшумно. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще бъдат сред 1° и 6°, оптималните ще бъдат сред 16° и 21°, по-ниски по Черноморието.

Във вторник облачността ще е по-често забележителна, на обособени места в Южна България и планините ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб от запад-югозапад. Минималните температури ще са сред 3° и 8°, а оптималните – сред 16° и 21°, по Черноморието 10°-14°.

През идващите дни вятърът ще е от юг-югозапад, в сряда до сдържан, в четвъртък и петък в Източна България и северно от планините до мощен. Облачността ще е променлива, постоянно забележителна, ще има и слаби превалявания от дъжд, през нощта против четвъртък в югозападните региони, в четвъртък и петък и в останалата част от страната. Температурите ще се покачат, в петък оптималните в по-голямата част от страната ще са сред 22° и 27°, написа tvn.bg.

В петък по-късно денем и през нощта против събота югозападният вятър ще отслабне, от запад преваляванията ще се засилват. В събота и ще доминира облачно време, превалявания ще има на повече места в страната, ще са повече и по количество. Дневните температури ще се намалят с 4-5 градуса. В неделя температурите ще се намалят още и оптималните няма да надвишават 20°. Вятърът ще е слаб до сдържан, ще се ориентира от запад. Облачността ще е променлива, към момента на обособени места ще има слаби превалявания от дъжд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР